Opgelet met afbeeldingen

zondag, 18 juli 2021 | Website, Webshop

et|icon_phone|

Bel ons

+32 476 32 07 87

far|fa-envelope|

E-mail ons

info@luyten.website

Ook al vermelden we het tijdens elke opleidingssessie over het zelf beheren van je website, toch kan het geen kwaad om dit nog eens te herhalen: Pas goed op als je afbeeldingen van het internet plukt!

In de meeste gevallen staat er copyright op afbeeldingen die je zomaar vindt en dus mag je die niet gebruiken zonder een overeenkomst met de persoon of organisatie die er  de rechten van heeft, en inderdaad, meestal zal hier een prijskaartje aan hangen.

Weet dat dit prijskaartje peanuts is met de kosten die vasthangen aan een mogelijke minnelijke schikking of zelfs rechtszaak, want dan kan het al snel over enkele honderden tot enkele duizenden euro’s gaan, ja ook voor een KMO!

In het Help Center, hebben we een klein artikel uitgeschreven over het gebruik van foto’s. Lees het zeker eens na en kom bij ons als je er vragen of bedenkingen bij hebt. 

Mocht je beginnen twijfelen of je zelf ook al niet eens “per ongeluk” een afbeelding hebt gebruikt waar mogelijk auteursrechten op zitten, neem dan even contact op en dan bekijken we de mogelijkheden om die te vervangen door een leuke en legale stockfoto.