Geavanceerde WordPress backup

donderdag, 2 april 2020 | Security, Webshop, Website

et|icon_phone|

Bel ons

+32 476 32 07 87

far|fa-envelope|

E-mail ons

info@luyten.website

De basis

Het spreekt voor zich – of dat vinden wij dan toch – dat er constant backups genomen worden van alle data op onze servers. Webspace, mail, databases, applicaties, configuraties, alles wordt de klok rond gebackupped. In ons controlepaneel kunnen Linux klanten ook zelf backups terugzetten van hun database en van hun webspace.

Maar we gaan nog een stukje verder!

Elke WordPress website op ons platform (waar wij toegang toe hebben) is uitgerust met een plugin die backups maakt, maar dan specifiek gericht op WordPress. Wat is dan het verschil met de backups die reeds door de hosting omgeving worden gemaakt? Wel, het gaat heel specifiek om de gegevens van een WordPress website (de core, plugins, themes, database, extra bestanden, …). Er zit dus heel wat meer logica achter. Bovendien wordt er telkens wanneer er een nieuwe update van een plugin, theme of vertaling wordt geïnstalleerd eerst een backup genomen van de betreffende onderdelen, zodat je steeds kan terugvallen op de voorgaande situatie.

Waarom?

Ok, en wat heb ik daar dan aan? Wel, je kan als beheerder van je eigen website zelf heel gemakkelijk backups van je site terugzetten of downloaden naar je eigen computer. Het laat je trouwens ook toe om met enkele klikken een website te migreren naar een andere domeinnaam of server.

Backups worden extern bewaard en tellen niet mee in je webspace

Backups nemen ook ruimte in. Als je een WordPress website hebt van laat ons nu zeggen 500 MB, dan wordt dit wel gecomprimeerd zodat het minder ruimte in beslag neemt, maar als je zo van een maand backups wil bewaren, dan kan je je inbeelden dat dit wel wat ruimte in beslag neemt.

Voor klanten met een Managed WordPress formule tellen deze backups echter niet mee in hun webspace, want we nemen dagelijks een backup van alle bestanden en om de twee uur van de database en deze wordt offsite bewaard (op andere servers, zelfs in een ander datacenter). Dat betekent dus dat mocht er iets grondig fout lopen in het datacenter waar we onze Managed WordPress klanten onderbrengen, dan kunnen we in een minimumtijd de site terug online krijgen op nieuwe servers omdat de backups niet ook daar worden gestockeerd.

Wil je een backup terugzetten, dan wordt de backup automatisch van de remote storage gedownload naar jouw webserver en zo geïnstalleerd op je WordPress website.

Heb je geen Managed WordPress van Luyten.Website, dan hebben we de plugin ook voor je geïnstalleerd en geconfigureerd. De backups worden echter wel op je eigen webspace bewaard en tellen dus ook mee in het verbruik.

Vragen?

Heb je vragen over onze WordPress oplossingen of specifiek over de WordPress backups of heb je nog geen Managed WordPress, neem dan even contact op en we bekijken samen geheel vrijblijvend de mogelijkheden.