Two factor authentication wordt verplicht

zaterdag, 8 juni 2019 | Security, Webshop, Website

et|icon_phone|

Bel ons

+32 476 32 07 87

far|fa-envelope|

E-mail ons

info@luyten.website

Om in de beheersinterface van een WordPress website te geraken, moet je beschikken over een werkende account met een gebruikersnaam en wachtwoord. Als iemand je gebruikersnaam kan achterhalen en ook nog eens je wachtwoord weet uit te vissen, heb je dus een probleem. Als je er rekening mee houdt dat heel veel mensen niet de moeite doen om moeilijk te achterhalen wachtwoorden te verzinnen of een wachtwoord manager te gebruiken in combinatie met automatisch gegenereerde wachtwoorden, heb je een héél groot probleem.

Tegenwoordig wordt er echter meer en meer gebruik gemaakt van Two Factor Authentication (afgekort 2FA) en soms wordt ook de term Multi Factor Authentication (afgekort MFA) gebruikt. Hierbij volstaat het niet langer om over de gebruikersnaam en wachtwoord te beschikken, maar moet je bij het aanmelden ook nog een extra (meestal tijdelijke) code invoeren. Dit maakt de kans dat iemand die niets te zoeken heeft in de beheersinterface van je website er ook in geraakt weer een stuk kleiner.

Opgelet: Two Factor Authentication binnenkort verplicht voor administrators

Om je website nog beter te beschermen, verplichten we het gebruik van 2FA voor alle administrator accounts op alle WordPress websites vanaf 26/08/2019.

Uiteraard raden we je aan om niet alleen je administrator accounts te verplichten om 2FA te gebruiken, maar dit te doen voor élke account waarmee je aanpassingen kan aanbrengen aan je website, gegevens van formulieren kan inkijken, gebruikers kan beheren, toegang hebt tot je webshop, …

Tip: wacht niet tot eind augustus, maar stel dit nu reeds in!!

Heb je hier graag assistentie bij of heb je hier vragen over? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Op onze Support website hebben we overigens een hulpartikelgeschreven over hoe je 2FA kan instellen en activeren.