Google Maps op je website

woensdag, 28 november 2018 | Website, Webshop

et|icon_phone|

Bel ons

+32 476 32 07 87

far|fa-envelope|

E-mail ons

info@luyten.website

De meeste websites hebben wel ergens een routeplan staan op de contactpagina om bezoekers op die manier te helpen om de zaak te vinden. In de overgrote meerderheid van de gevallen, gaat het hier om Google Maps kaartjes. Nu is het zo dat Google met een vereenvoudiging van de bestaande oplossing kwam. De 18 aparte API’s worden herleid naar drie producten: maps, routes en places. De grootste verandering schuilt echter in de betaling. Je wordt namelijk verplicht om een betaalmethode toe te voegen. Doe je dit niet, dan veranderen de integraties op je website naar lage resolutie en wordt er een disclaimer “for development purposes only” toegevoegd.

Moet iedereen betalen voor de API? Tot een bepaald volume zal je nog steeds gratis gebruik kunnen maken van de Google Maps API’s. Maar ook als je dit volume niet overschrijdt zal je een geldige betaalmethode moeten toevoegen.
Moet iedereen betalen voor de API?
Tot een bepaald volume zal je nog steeds gratis gebruik kunnen maken van de Google Maps API’s. Maar ook als je dit volume niet overschrijdt zal je een geldige betaalmethode moeten toevoegen.
Hoeveel bedraagt het gratis volume?

Je kan voor een equivalent van 200 dollar per maand gratis gebruik maken van 3 Google maps producten. Bovendien blijft mobiel gebruik (voorlopig) onbeperkt gratis. De $200 kom overeen met 14.000 tot 100.000 laadacties afhankelijk van het type map dat je hebt, statisch/dynamisch en maps/streetview. Voor de websites van de meeste van onze klanten zal dit dus volstaan.

Hoeveel betaal je als je het gratis volume overschrijdt?

De prijzen variëren van $1,6 tot $14 per 1000 laadacties, afhankelijk van type map en totaal aantal laadacties (prijs daalt bij groter volume). Een erg groot verschil dus. Daarom moet je nakijken welk type map op je website staat. De volledige prijzentabel vind je hier.

Hoe vermijd je een hoge rekening?

Ga naar je factureringsinstellingen op Google Cloud en stel een budget in. Verder kan je ook meldingen instellen zodat je een e-mail krijgt wanneer je dichter bij die limiet komt. Kijk ook na waar de  Google Maps op je website staan. Sommige websites hebben bijvoorbeeld een locatiemap in de footer staan, deze vervang je misschien beter door een foto. De Google map kan je dan behouden op je contactpagina. 

Wat moet ik doen als ik de melding "for development purposes" op mijn website krijg?

Als je deze melding op je website ziet, dan gebruik je Google Maps, zonder dat je hiervoor een Google Cloud Platform account hebt of zonder dat je een betaalmethode hebt opgegeven.

Er moeten verschillende zaken gebeuren:

  1. Als je nog geen Google Cloud Platform account hebt, dan moet je er een aanmaken.
  2. Geef een betaalmethode in.
  3. Activeer de Google Maps API.
  4. Maak een API key aan en koppel deze aan je Google Maps kaartje op de website.

We kunnen je hier zeker bij helpen! Geraak je er niet uit of heb je liever dat wij dit voor je in orde brengen? Neem dan even contact op.