Maakt u al veilig verbinding via SSH?

Uiteraard kunt u bestanden op uw hosting account plaatsen via het alom gekende FTP. Maar wist u dat FTP standaard niet versleuteld wordt en dat er dus mogelijk iemand kan meekijken wat u precies verstuurt? Op onze Linux Hosting accounts kunt u echter ook gebruik maken van FTP over SSH. Hierbij wordt er wél gebruik gemaakt van een versleutelde verbinding.

SSH is een netwerkprotocol dat gebruikt wordt om op een veilige manier te communiceren met een server.  De meest courante toepassing van dit protocol is het benaderen van de shell op afstand bij Linux- en Unix-servers. Concreet betekent dit dat u vanop uw eigen computer commando’s kan uitvoeren op een andere computer, bijvoorbeeld een server van Luyten.Website.

Het instellen is net ietsje uitgebreider dan het maken van een FTP verbinding, maar eens dat gebeurd is, werkt het net hetzelfde!

Geïnteresseerd? Lees hier hoe je alles kan instellen:

  1. SSH activeren op je Linux hosting account
  2. SSH sleutels aanmaken op een Mac en op een Windows computer
  3. Hoe maak ik verbinding via SSH op een Mac en op een Windows computer

Hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren! we helpen je met plezier verder!

Vorige

Volgende

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *