Internetbeveiliging wordt alsmaar belangrijker, ook voor onze klanten. We doen dan ook aanhoudende inspanningen om voorloper te zijn (en te blijven) in de beveiliging van onze websites. Daarom kunnen onze klanten hun websites vanaf nu gratis beveiligen met standaard SSL-certificaten via Let’s Encrypt. Iedereen wordt er veiliger -en dus beter- van.

Wat is Let’s Encrypt?

Let’s Encrypt is een beveiligingsdienst die door verschillende grote IT-bedrijven, zoals Google, Facebook, Cisco en Hewlett Packard Enterprise wordt ondersteund. Via deze dienst worden gratis SSL-certificaten aangeboden. Zo’n SSL-verbinding (afkorting van Secure Socket Layer) biedt een beveiligde verbinding als je een bepaalde website bezoekt. Het zorgt ervoor dat de verbinding tussen de betreffende website en de gebruiker tijdens het surfen wordt versleuteld.

Het is de beheerder van de website die voor zo’n SSL-certificaat en dus beveiligde verbinding zorgt. Vroeger moest zo’n certificaat worden aangekocht. Nu kunnen alle sites op ons Linux hosting platform standaard gebruik maken van een gratis Let’s Encrypt SSL-certificaat. Die encryptie zorgt er dus voor dat elke Linuxhosting-klant van Luyten.Website, en zijn eindklanten, nog beter beschermd zijn.

Waarom heb je een SSL certificaat nodig?

Zonder SSL certificaat wordt alle informatie (teksten, foto’s, filmpjes, formuliergegevens, …) tussen de webserver, uzelf en uw klanten onbeveiligd versleuteld. In principe kan iemand die de nodige kennis heeft dus “meeluisteren” en achterhalen wat er precies over en weer gestuurd wordt. Met een SSL certificaat wordt alle communicatie versleuteld vanaf de bezoeker naar de server en omgekeerd, waardoor men niet meer kan “meeluisteren”.

Bovendien zijn er meer en meer zoekmachines (zoals Google) die de voorkeur geven aan beveiligde websites en die websites ook hoger in de zoekresultaten gaan weergeven. Tenslotte gaan in de nabije toekomst browsers geleidelijk aan ook meldingen weergeven wanneer een bezoeker een niet beveiligde website bezoekt. Als bezoeker kan dit beangstigend zijn waardoor je de kans loopt dat de bezoeker je website verlaat.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Als u een Let’s Encrypt SSL certificaat op uw Linux hosting account wilt activeren, kunt u dat zelf activeren in het controlepaneel. Maar uiteraard kunt u ook gewoon even contact met ons opnemen om alles voor u in orde te brengen.

We activeren dit niet standaard omdat in geval van dynamische websites (zoals WordPress websites) er ook enkele instellingen in de website aangepast moeten worden om goed met een SSL certificaat te kunnen werken. Als we voor elke website zomaar de SSL certificaten zouden activeren, zou dit dus mogelijk leiden tot niet correct werkende websites.

Wil je dus je bezoekers, jezelf, je website gratis beveiligen tegen hackers en ook nog eens beter scoren in zoekmachines, neem dan even contact met ons op en we bekijken samen wat er in jou geval het best kan gebeuren.

Pin It on Pinterest