Gisteren werd versie 4.7 van WordPress gelanceerd. Naast de gewoonlijke bugfixes en beveiligingsverbeteringen zijn er ook heel wat vernieuwingen waarvan we de voornaamste hier vermelden:

  • Twenty Seventeen is een volledig nieuw theme dat zich focust op bedrijfswebsites. Het heeft een aanpasbare hoofdpagina met meerdere secties. Personaliseer met widgets, menu’s, social media menu’s, een logo, aangepaste kleuren en meer. Ons standaard thema voor 2017 werkt goed in veel talen, op elk apparaat en voor een breed spectrum aan gebruikers.
  • Nieuwe customizer
    WordPress 4.7 voegt nieuwe functies toe aan de customizer om je te helpen door de initiële setup van een thema te komen, met non-destructieve live voorbeelden van al je wijzigingen in één ononderbroken workflow.
  • Makkelijker menu’s maken
    Veel menu’s voor sites hebben links naar de pagina’s van je site, maar wat gebeurt er wanneer je er nog geen hebt? Nu kan je nieuwe pagina’s toevoegen terwijl je menu’s bouwt zonder dat je de customizer hoeft te verlaten en je de wijzigingen kwijt bent. Zodra je de wijzigingen hebt gepubliceerd staan de nieuwe pagina’s klaar om gevuld te worden.

Een volledig overzicht van alle nieuwigheden, kan je raadplegen op de WordPress website.

Pin It on Pinterest