Voor een bedrijf of organisatie is een professionele domeinnaam met bijhorende webadres onontbeerlijk. Maar ook als gewone burger ga je best voor een gepersonaliseerd professioneel e-mailadres. Acht redenen waarom het een onvergeeflijke fout is om een gratis e-mailadres te (blijven) gebruiken.

Voor bedrijven

1. Een gratis e-mailadres ondermijnt de credibiliteit van je bedrijf

Zo’n adres bij hotmail.com of gmail.com is wellicht handig voor een privé-gebruiker, maar past niet voor een bedrijf. Zal iemand geloven in de professionaliteit van jouw bedrijf, wanneer jij niet eens de kleine kost kan/wil betalen voor een eigen domein met bijhorende mailadres? Aan welke aannemer schenk jij vertrouwen – aan jan27301@hotmail.com, of aan jan.de.belder@debelder-bouw.be?

 

2. Elke mail is reclame voor jouw merk

Je maildomein bouwt je merkreputatie uit, want elke mail die je verstuurt vanuit je domein brengt jouw merk opnieuw onder de aandacht van klanten, prospects, iedereen met wie je zaken doet. Onze Jan27301 blijft anoniem.

Tip: Maak in je mailprogramma een signatuur aan met een goede slagzin. In “How To Write A Damn Good Email Signature” vind je gouden raad!

 

Voor bedrijven en andere internet gebruikers

3. Een professioneel e-mailadres verwijst meteen naar je website

Klanten, prospects weten meteen waar je te vinden bent op het web. Jan De Belder vind je meteen op www.debelder-bouw.be, maar waar zit onze Jan27301?

TipNeem gerust even contact met ons op, we helpen je graag verder om jouw domeinnaam te koppelen aan je website!

 

4. Je maildomein is voor eeuwig

Velen maken gebruik van het emailadres van hun provider, zoals @telenet.be of @proximus.be. De dag dat je van provider verandert, ben je dit mailadres kwijt. Maar met een eigen domeinnaam, blijft jouw bijhorend mailadres zolang bestaan als je zelf wil – zelfs wanneer je van hostingbedrijf voor jouw domein of website verandert!

Ook voor gewone internauten, die geen bedrijf hebben, is dit een van de voornaamste redenen om te kiezen voor een eigen domein met mailhosting.

 

5. Je hebt volledige controle over de mailadressen bij jouw domein

Bij een gratis mail-provider moet je vaak genoegen nemen met een moeilijk te onthouden mailadres, omdat er al duizenden adressen aangemaakt zijn voor elke Jansens en Peeters. Bij je eigen domeinnaam met bijhorend mailadres ben jij de baas. Jan.de.belder@debelder-bouw.be, maar ook mieke.de.groot@debelder-bouw.be enz. kan je aanmaken. Handig om je nieuwe werknemers van een eigen werk e-mail te voorzien, of het te wissen/wijzigen bij personeelswissel.

 

6. Je kan een catch-all gebruiken

Dat wil zeggen dat alle mail, geadresseerd naar elk mogelijk voorvoegsel @jouwdomein.be in jouw mailbox terecht komt. Als kleine zelfstandige kan je bijvoorbeeld klantendienst@jouwdomein.be aanmaken, boekhouding@jouwdomein.be, verkoop@jouwdomein.be. Alle mails komen centraal bij jou terecht voor behandeling. En wanneer jouw bedrijf later groot genoeg is om aparte departementen voor verkoop, klantendienst of boekhouding te creëren, dan blijven de mailadressen gewoon bestaan!

 

7. Beveiliging tegen virussen en spam

De meeste hostingbedrijven, ook Luyten.Info, bieden bij mailhosting ook een virusscanner aan die schadelijke mails tegenhoudt nog voor ze in jouw mailbox terechtkomen. De intelligente spamrobot blokkeert e-mails van afzenders die op spamlijsten staan of verdachte algoritmes gebruiken.

Bovendien kan je bij de Exchange formules genieten van MailProtect,waarbij op server niveau niet alleen een uitgebreide controle uitgevoerd wordt op virussen, spam en spyware, maar er ook voortdurend e-mail backups gemaakt worden. Je verliest nooit meer een cruciale e-mail!

 

8. Pas de grootte van je mailbox aan jouw behoefte aan

Bij gratis mailproviders is de grootte van je mailbox beperkt. Heb jij een grotere mailbox nodig bij jouw mailhosting? Geen probleem. Je kan bij ons heel je heel simpel extra volume of extra mailboxen bestellen.

Had je graag meer informatie over e-mail hosting, los of in combinatie met web hosting? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren! We helpen u graag verder.

Pin It on Pinterest