Maak je gebruik van cookies op je site, dan is een cookieverklaring verplicht. De wetgever introduceerde met de nieuwe telecommunicatiewet ook een andere aanpak van cookies. In het (strengere) Nederland is een echte opt-in of toestemming vereist rond cookies. België gaat zo ver niet. Maar wat is nu wél vereist?

Als je website gebruik maakt van cookies, en zo goed als elke website doet dat tegenwoordig, dan moet je de bezoeker informeren over welke cookies je gebruikt, waarvoor ze precies dienen, en – erg belangrijk – hoe je bezoeker die cookies kan vermijden. De bezoeker kan daarna beslissen om in te stemmen met het bewaren van de cookies of kan geen toestemming geven. In dat laatste geval mogen er geen nieuwe cookies van die site bewaard worden.

Hoe zorg ik dat mijn site in regel is met deze wetgeving?

Klinkt misschien allemaal complex, maar WordPress sites kunnen door de installatie van een kleine plugin volledig compliant gemaakt worden met de cookie wetgeving.

Nieuwe websites die door Luyten.Info worden verzorgd, zullen sowieso door ons in regel gesteld worden. Wil je je bestaande website in regel stellen met de cookie wetgeving, dan kan je de gratis plugin “EU Cookie Law” installeren op je WordPress website. Vergeet hem ook zeker niet te activeren en aan te passen naar je eigen vereisten. Heb je hierbij help nodig of wil je dat Luyten.Info dit voor je in orde brengt? Aarzel dan niet om ons te contacteren, we zullen je hier graag bij helpen.

Voor andere CMS systemen bestaan wellicht gelijkaardige plugins, maar aangezien wij vooral WordPress websites verzorgen, concentreren we ons in dit artikel enkel op WordPress.

Meer details over de Europese Cookie Regelgeving, kunt u vinden op de officiële website en op Cookierecht.be.

Pin It on Pinterest