Al van in het prille begin, zijn we op zoek gegaan naar leuke, handige tools om projecten bij te houden. Om te kunnen registreren wat er moet gebeuren, tegen wanneer, door wie, … Iets meer dan een jaar geleden, hebben we daarom gekozen voor Flow. Flow is een web app met bijhorende iPhone app met een leuke, handige interface. Flow laat toe projecten te beheren en te delen met anderen en biedt ook de mogelijkheid om vanuit onze eigen applicaties taken door te geven aan Flow. Reageert iemand op een taak of werkt er iemand een taak af, dan worden de anderen daar via de Web App of via de iPhone direct van op de hoogte gebracht. Hier en daar zijn er nog enkele tekortkomingen, maar verder een heel goede optie. Zij het niet dat Flow nogal prijzig is: $ 99 per jaar per gebruiker. Goed, je kunt klanten laten werken via een afgeslankte gratis versie, maar de functionaliteit is hier zeer beperkt. Zo kan men zelfs geen nieuwe taken toevoegen. Dus bleven we maar verder kijken naar andere mogelijkheden. En zo zijn er wel enkelen te vinden.

Uiteindelijk zijn we nu even gestopt bij Orchestra. Ook Orchestra is een web app met een bijhorende iPhone app. Je kan projecten aanmaken, mensen uitnodigingen, reageren op taken, taken toewijzen enz en de berichten en statusaanpassingen verlopen echt volledig gelijktijdig. Bovendien is Orchestra volledig gratis, voor elke gebruiker !

We hebben dan ook beslist om Orchestra de volgende 4 maanden eens uitvoerig aan de tand te voelen. Klanten die ontwikkelprojecten hebben lopen zullen we voorstellen om ook Orchestra te gebruiken. Hiervoor vind je een stap-voor-stap uitleg op onze knowledge base. En als dit aanslaat, dan blijven we het na de eerste 4 maanden misschien verder gebruiken. Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Dan kan je uiteraard steeds bij ons terecht !

Pin It on Pinterest