Versie 3.4 van WordPress werd uitgebracht. Nieuw in versie 3.4 is onder andere dat aanpassingen aan het uiterlijk kunnen worden bekeken in een preview, voordat de wijziging definitief wordt doorgezet. 

Live thema voorbeelden

Probeer nieuwe thema’s

De dagen dat je zich moest haasten om een header afbeelding of achtergrond in te stellen wanneer je een nieuw thema activeerde zijn voorbij. Je kunt deze vanaf nu instellen voordat je een nieuw thema activeert. NB: dit is alleen mogelijk voor geïnstalleerde thema’s.

Huidig thema aanpassen

Bevredig je nieuwsgierigheid door een nieuw kleurenpalet te gebruiken — je kan ook de voorbeeldmodus gebruiken om je huidige thema te wijzigen. Kijk naar de Bewerken-link op het themascherm.

 

Aangepaste headers

Flexibele afmetingen

Je kunt zelf bepalen hoe hoog of breed je custom header afbeelding moet zijn. Vanaf nu zullen thema’s afbeeldingsmaten aanbevelen voor een custom header in plaats van een vaste afmeting. Nb: deze features heeft de optie theme support nodig.

Kies uit Media bibliotheek

Ben je het opnieuw uploaden van dezelfde header afbeelding bij het bekijken van een ander thema beu? Je kan nu header afbeeldingen uit je media bibliotheek kiezen zodat aanpassen nog makkelijker wordt.

Twitter Embeds

Je tweets met stijl delen

Het is nu mogelijk om individuele tweets toe te voegen in berichten. Het geeft de mogelijkheden om de berichten te beantwoorden, retweeten of favoriet te maken zonder de site te verlaten. Plak de tweet URL gewoon in je bericht.

Dit werkt ook voor URL’s van sommige andere websites. Voor meer informatie, lees het Codex artikel over Embeds

Betere onderschriften

HTML ondersteuning

Basis HTML support is toegevoegd aan het caption veld in de uploader voor afbeeldingen. Hier kun je links toevoegen — perfect voor foto credits of licentie details — en ook basis opmaak zoals bold en italic text.

Andere verbeteringen:

Snellere WP_Query

Post queries zijn geöptimaliseerd om performance te verbeteren; met name voor sites met grote databases.

Snellere vertalingen

De hoeveelheid textstrings die aan de front-end geladen werden zijn sterk teruggebracht wat in het sneller laden van de front pagina heeft geresulteerd. Daarbij ook betere ondersteuning voor Oost-Aziatische talen, rechts-naar-links talen, thema vertalingen en veel meer.

Thema API

WP_Theme, wp_get_themes(), wp_get_theme(). Sneller, gebruikt minder geheugen, maakt gebruikt van constante caching.

Aangepast header en achtergrond API

Aangepaste header en achtergrond API zijn verplaatst naar thema support API.

XML-RPC API

Een nieuwe WordPress API die ondersteuning biedt voor aangepaste inhoud typen en taxonomieën, en verder een vrachtlading aan bugfixes en verbeteringen.

Externe bibliotheken

jQuery, jQuery UI, TinyMCE, Plupload, PHPMailer, SimplePie en andere bibliotheken zijn bijgewerkt. jQuery UI Touch Punch is toegevoegd.

Pin It on Pinterest