DNS.be (.be-registry) heeft laten weten dat ze hun transfer-procedure gaan wijzigen. Deze wijziging zal ingaan vanaf 14 juni 2011. De wijziging houdt in dat het verschil tussen een transfer- en een trade-procedure zal verdwijnen.

Als je momenteel een transfer opstart voor een .be-naam wordt er door DNS.be een e-mail verstuurd naar het e-mailadres van de eigenaar met de vraag deze transfer goed te keuren. Bij een trade (een verandering van eigenaar) wordt er door DNS.be een e-mail naar zowel de huidige als de nieuwe eigenaar gestuurd met de vraag deze trade te bevestigen. Bij de nieuwe procedure komen deze e-mails te vervallen. DNS.be zal nu gewoon een code versturen naar de huidige eigenaar van de naam. Die dient de code dan door te sturen naar de registrar naar wie hij de domeinnaam wenst te transfereren of naar de nieuwe eigenaar van deze naam.

DNS.be zal binnenkort ook een e-mail versturen naar alle eigenaars van .be-namen om hen hiervan op de hoogte te brengen.

Pin It on Pinterest