We hebben zopas onze eigen WordPress installatie geupgrade naar WordPress 3.1 die vorige week werd gelanceerd. Naast een reeks bugfixes en security patches zijn er heel wat zichtbare en minder goed zichtbare verbeteringen ten opzichte van versie 3.0.x.

Zonder in al te veel detail te treden, lijsten we hier even de belangrijkste nieuwigheden op:

  1. Supersnel redesigned linking systeem, waardoor je nu heel makkelijk links kan aanmaken naar bestaande artikels en pagina’s
  2. Een administratieve toolbar, zodat je steeds en overal snel bij het beheer van je site kan
  3. Gestroomlijnde interface voor het bewerken van artikels, waardoor minder gebruikte onderdelen verborgen worden
  4. Nieuw theme voor de administratieve website
  5. Nieuwe CMS mogelijkheden
  6. Nieuw import/export systeem
  7. Geavanceerde taxonomy mogelijkheden

Bij nieuwe WordPress installaties installeren we vanaf nu deze recentste versie. Sites waar we updates van installeren, zullen automatisch worden bijgewerkt naar deze versie bij de volgende onderhoudsbeurt. Indien je dit proces wil versnellen, neem dan gerust contact met ons op en dan plannen we de upgrade sneller in en kan je binnen de kortste keren met WordPress 3.1 aan de slag.

Pin It on Pinterest