Midden december werd versie 2.9 van WordPress uitgebracht. We sommen hieronder even de belangrijkste nieuwigheden op:

 1. Globale prullenmand
  Alles wat u verwijdert komt vanaf nu in een prullenmand terecht, waar het 30 dagen in blijft zitten. Alles die in de prullenmand zit kan teruggehaald worden. Na 30 dagen worden de items effectief verwijderd.
 2. Ingebouwde Image Editor
  Het is nu mogelijk om binnen WordPress afbeeldingen (in beperkte mate) bij te werken. Mogelijke acties omvatten onder meer het knippen van stukken uit een afbeelding, draaien en schalen van een afbeelding. Het is de bedoeling om deze mogelijkheden in de nabije toekomst nog verder uit te werken.
 3. Batch update voor plugins en compatibiliteitscontrole
  Het is nu mogelijk om te controleren of nieuwe plugins compatibel zijn met uw WordPress versie. Verder kunt u nu alle plugins met één actie upgraden, waar dat vooraf plugin per plugin diende te gebeuren.
 4. Eenvoudiger video fragmenten toevoegen
  Het is nu nog eenvoudiger geworden om videofragmenten van YouTube, Daily Motion, Blip.tv, Flickr, Hulu, Viddler, Qik, Revision3, Scribd, Google Video, Photobucket, PollDaddy en WordPress.tv toe te voegen aan een bericht of pagina
 5. Een hele reeks kleinere updates en fixes

Vanaf vandaag worden alle nieuwe WordPress configuraties die we installeren uitgerust met de nieuwe versie. WordPress toepassingen van bestaande klanten worden geupgrade indien deze over een WordPress Pack of Easy WordPress website beschikken. Indien u de upgrade wil bespoedigen, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Pin It on Pinterest